Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/humus/

Humus

Jeg elsker humus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste humus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.

Hemmeligheden er rigelige mængder god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.

Til min humus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.

PT10min+evtiblødsætningogkogetid

Humus

3 dl     10 min + evt iblødsætning og kogetid
3 dl
Ingredienser
  • 1 dl tørrede kikærter (eller en ds drænet kikærter, skyllede)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ - 1 dl olivenolie
  • 3-5 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk tahin (sesampasta)
  • ½ tsk cayennepeber
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • lidt koldt vand + evt 1-2 isterninger
  • Tip til variation; lidt karry, koriander, paprika er også skønt i humus
Udskriv opskrift
10 min + evt iblødsætning og kogetid
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube
Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

De tørrede kikærter lægges i blød i koldt vand natten over, gerne omkring 12 timer. Skyl dem grundigt og kog dem derefter i en gryde med vand i 40-60 min.

Bruger du kikærter fra dåse, så skylles de blot grundigt og derefter gør du følgende uanset om hvilke kikærter der er brugt :

Blend grundigt alle ingredienser sammen.
Tilsæt evt lidt koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Humus må endelig ikke være tør.

Smag til med citron, salt, olie og evt en lille knivspids karry.